Makua Foods Makua Foods Makua Foods Makua Foods
  • Brändit
  • Yritys
  • Yhteystiedot
  • EN
Makua Foods Makua Foods
  • Brändit
  • Yritys
  • Yhteystiedot
  • EN
loka 04

30-vuotiaan Pappagallon juuret ovat italialaisen jäätelömestarin perinteissä

Pappagallon tarina alkaa vuodesta 1987, jolloin rakkaus lennätti italialaisen Giorgio Gallon Suomeen. Herra Gallo alkoi valmistaa Salossa sijaitsevassa kahvilassaan laadukkaista raaka-aineista perinteistä italialaista jäätelöä ja sorbettia, joiden suussa sulava maku hurmasi suomalaiset asiakkaat. Tuolloin italialaistyylinen jäätelö oli vielä Suomessa harvinaisuus, jota saattoi löytää vain satunnaisista kahviloista. Näin sai alkunsa Pappagallo-jäätelö, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna papukaijaa. Nimen idea syntyi herra Gallon omasta sukunimestä.

1990-luvun alussa Pappagallon valmistus siirtyi Jäätelömestarit-yritykselle, joka jatkoi jäätelöiden valmistusta herra Gallolta periytyneiden reseptien mukaisesti. Samalla toiminta siirtyi Salosta pääkaupunkiseudulle. Aluksi Pappagallon italialaistyyppisiä jäätelöitä myytiin kahviloissa, ravintoloissa ja jäätelökioskeissa. Yksi ensimmäisistä irtomyyntipisteistä sijaitsi Helsingin Stockmannin neljännessä kerroksessa. Monet Pappagallon ystävät muistelevat vieläkin lämmöllä tätä gelateria-henkistä jäätelökojua.

Muita merkittäviä myyntipisteitä, joista Pappagallo muistetaan, olivat Turun Hansakorttelin ja Helsingin Forumin jäätelöbaarit sekä lukuisat jäätelökioskit kesäsesonkien aikana. Kuluttajapakkaukset tulivat kauppojen tuotevalikoimiin vuonna 1992. Ensimmäinen myyntipaikka oli Helsingin keskustan Stockmann. Laadukkaat jäätelöt ja sorbetit löysivät tiensä jäätelönystävien sydämiin ja ovat tänäkin päivänä myynnissä Stockmann Herkku-myymälöissä.

Papukaijajäätelön uudet tuulet

Vuonna 2012 papukaijajäätelö sai uusien tuulien siivittämänä uudistuneen, hehkuvan värisen, ilmeen. Kirkkaankeltaiset jäätelöpaketit kiinnittivät ihmisten huomion kauppojen pakastealtaissa, ja tuotteet levisivät yhä laajemmin vähittäiskauppoihin. Pääkaupunkiseudun myymälöissä ja omissa jäätelökioskeissaan näkyvä Pappagallo-brändi ja sen täyteläiset italialaistyyliset jäätelöt herättivät Makua Foodsin kiinnostuksen. Jäätelöissä ja sorbeteissa oli markkinapotentiaalia. Pappagallo siirtyikin yrityskaupan myötä Makua Foodsin omistukseen keväällä 2015.

Nyt vuonna 2017, 30-vuotisjuhlavuotenaan, Pappagallo päivittää jälleen ilmettään ja jäätelöiden koostumuksesta tulee entistä suussa sulavampaa ja helpommin lusikoitavaa. Pappagallon tuotteet ovat aiemmin olleet yhden maun tuotteita, mutta juhlavuonna markkinoille saapui sekä minttujäätelöä että markkinalakurouhetta sisältävä Maku Laku -uutuusjäätelö.

Juhlavuoden kunniaksi uusittiin myös Pappagallo-jäätelöiden resepti, mutta tuttu täyteläinen koostumus säilyy ja herkullisia makuja on syvennetty entisestään. Herra Gallon ideologia elää yhä vahvana. Pappagallo-jäätelöt ja -sorbetit tullaan aina valmistamaan korkealuokkaisista raaka-aineista italialaisen jäätelömestarin perinnettä kunnioittaen.

1987

Italialainen Giorgio Gallo muuttaa Suomeen ja alkaa valmistaa Salossa perinteistä italialaista jäätelöä.

1990-luku

Vuosikymmenen alussa Pappagallon valmistus siirtyy Jäätelömestarit-yritykselle Espoon Suomenojalle. Ensimmäiset irtomyyntipisteet avataan ja kauppoihin tulee myyntiin kuluttajapakkauksia.

2012

Arho Nordic ostaa Pappagallon liiketoiminnan. Uusien tuulien myötä tuotteet saavat uudistuneen, hehkuvan värisen ilmeen.

2015

Pappagallo siirtyy Makua Foodsin omistukseen.

2017

Pappagallo juhlii 30-vuotisjuhlavuottaan ja uudistaa sen kunniaksi brändiään uudella ilmeellä sekä jäätelöiden uudella koostumuksella ja makuvaihtoehdoilla.

Comments are closed.

Viimeisimmät artikkelit

  • Markkinalaku-uutuudet: Neljä makuvaihtoehtoa lakun ystäville 01.03.2018
  • Makulaku Markkinalaku 180 g menestyi Nielsen Homescanissa: useimmin ostettu makeispussi! 01.03.2018
  • Herkkusatsi-uutuus isompaan lakun nälkään 01.03.2018
  • Kuinka metrilakusta tuli markkinalaku? 12.12.2017
  • Haave jäätelönmaistajan työstä toteutui 04.10.2017
  • Uudistunut Pappagallo tuo piristystä syksyn valikoimaan 04.10.2017
  • 30-vuotiaan Pappagallon juuret ovat italialaisen jäätelömestarin perinteissä 04.10.2017
  • Laatukurkku tykkäsi kylmästä kesästä 04.10.2017
  • Makulakun avulla lapsiperheetkin viihtyvät kisayleisönä 20.04.2017
  • Ei Myrttisen herkkuja ilman Vainion kurkkuja 19.04.2017
  • Juoksuharrastus mielessä? Soilin 10 vinkkiä aloittelevalle pitkän matkan juoksijalle 19.04.2017
  • Finnish Makulaku’s production investment complete – boldly seeking growth in the global market 27.01.2017
  • Porvoon Herkku -tuorelakritsit pian entistäkin herkumpina! 10.01.2017
  • Luomu, orgaaninen vai natural? 10.01.2017

Brändit Yritys Yhteystiedot

Makua Foods Oy

 Työpajatie 24

06150 Porvoo

makuafoods.fi

Tietosuojaseloste