Tähtäimessä viennin tuplaus 

Makulaku-luomulakritsit esiteltiin kansainvälisillä Kölnin ISM 2016 -makeismessuilla helmikuussa. Neuvottelut ovat jo käynnissä viennin käynnistämiseksi USA:han, Kanadaan ja Englantiin vielä tämän kevään aikana.

– Sekä pussiemme design että lakritsin resepti ovat nyt uutta. Musta lakritsi uudelta linjaltamme on aika erilaista, mihin meillä Suomessa on perinteisesti totuttu. Se ei ole yhtä makeaa ja sen koostumus on tiiviimpi, joten palat pysyvät irtonaisina. Happy Reindeer -luomulakritsi sopii mainiosti myös aikuiseen makuun, kertoo tuotepäällikkö Pamela Magnusson Makua Foodsilta.

Messuilla esitelty Happy Reindeer -valikoima käsittää sekä luomulakritsia että luomutäytelakritsia erityisesti luontaistuotevalikoimiin. Finnish Premium Black Licorice ja Finnish Allsorts ovat Makulakun uutuudet vähittäiskaupan lakritsipussivalikoimiin. Kevään aikana tullaan vielä lanseeraamaan lisää uudenlaisia lakritsituotteita paloista patukoihin.

– Makulaku-tuotteiden myynnistä noin 40 prosenttia on tähänkin asti suuntautunut vientiin, pääasiassa Pohjoismaihin, mutta lakritsimme on ollut perinteisesti isommilla markkinoilla erikoistuote. Nyt tähtäämme tuotteidemme viennin tuplaamiseen lähivuosina, varatoimitusjohtaja Jorma Alanen sanoo. 

Makua Foods Oy:n tytäryhtiö Makulaku Lakritsa Oy toi ensimmäisenä markkinoille orgaanisen (luomu) mustan lakritsinsa jo vuonna 1997 ja lanseerasi niin ikään ensimmäisenä luomutäytelakritsit ainoana maailmassa vuonna 2011. Tuotteita on nyt kehitetty edelleen ja yhtiö lanseeraa nyt ne laajassa mittakaavassa. Luomutäytelakritsin maut ovat suositut mansikka, minttu ja kaakao.

Jaa tämä sivu