Raakakypsytetty & liekitetty lohi piparjuurismetanalla

Tänä jouluna kalapöydän piristää sitruunalla raakakypsytetty ja toiselta puolelta liekitetty lohi. Annoksen viimeistelee piparjuurismetana, kevätsipuli sekä Myrttisen herkulliset suolakurkut.

Raakakypsytetty lohi

Raakakypsytetty & liekitetty lohi piparjuurismetanalla (4-6 annosta)

Tarvitset:
500 g lohifile
1 sitruuna
0,5 tl sormisuolaa

Piparjuurismetana:
120 g smetanaa
2 tl piparjuuriraastetta
0,5 dl kermavaahtoa
ripaus sokeria
ripaus sormisuolaa
ripaus  rouhittua mustapippuria

Viimeistelyyn:
2 kevätsipulia varsineen
1 kpl Myrttisen suolakurkku

Tarvitset myös:
liekittimen
pursotuspussin (ei pakollinen, piparjuurismetanan voi myös lusikoida annoksen päälle)

Myrttisen joululohi

Valmistusohje:
Poista lohifileestä nahka varovasti sekä nypi ruodot pois. Viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi terävällä fileerausveitsellä. Sekoita sitruunasta puristettuun mehuun suola, ja kaada seos tasaiselle lautaselle, jossa on reunat. Asettele lohifileet lautaselle siten, että niiden alapuoli maustuu sitruunamehulla. Anna lohisiivujen marinoitua mehussa noin reilun vartin ajan.

 
Valmista odotellessa piparjuurismetana. Sekoita smetanaan vaahdotettu kerma, piparjuuriraaste sekä mausteet. Sekoita seos kertaalleen ja lusikoi se pursotuspussiin jääkaappiin odottamaan.
 
Pilko kevätsipulit varsineen renkaiksi, ja kuutioi Myrttisen suolakurkku valmiiksi.
 
Nostele lohisiivut annosvadille sitruunalla marinoitu puoli alaspäin. Kypsennä toinen puoli liekitintä apuna käyttäen. Kala saa ottaa itseensä hieman paahteista tummaa väriä. Viimeistele annos pursottamalla piparjuurismetanaa kalasiivujen päälle, sekä ripottele vielä pinnalle kevätsipulia ja suolakurkkukuutioita. Halutessasi voit ripotella annoksen päälle sormisuolaa.
 
Resepti ja kuvat:Tiskivuoren emäntä 
Jaa tämä sivu