Saslik

Myrttisen suolakurkku on Ravintola Saslikin valttikortti

Myrttisen suolakurkut ovat niin olennainen osa venäläistä keittiötä tarjoavan Ravintola Saslikin tarjontaa, ettei niitä voi kerta kaikkiaan jättää mainitsematta. Kurkut ovat olleet sen valikoimassa yhtäjaksoisesti jo yli 30 vuotta ja asiakkaat rakastavat niitä. 

– Osa asiakkaista tulee meille ihan Myrttisen kurkkujen vuoksi ja pyytää niitä pöytään jo ennen varsinaista tilaustaan, elämysjohtaja Poolo Huttunen AS-Ravintolat Oy:stä kertoo. Olen henkilökohtaisestikin ihan fani. Meillä on kotona Myrttistä aina saatavilla. Tarjoan niitä vieraillemme ja syön niitä esimerkiksi aamiaisella leivän päällä.

Myrttisen kurkkuja ei voi lukea ihan samaan kastiin tavallisten maustekurkkujen kanssa. Kurkut valmistetaan Suomessa, parhaista raaka-aineista ja käsityönä. Valmistusmenetelmänä on perinteinen venäläinen maitohappokäyminen. Hapatetut tuotteet ovat hyvin vatsaystävällisiä ja sisältävät runsaasti suolistoa vahvistavia hyviä probiootteja.
– Ruoan laatu ja terveellisyys on asiakkaille tänä päivänä erittäin tärkeää. Määrän sijaan panostetaan laatuun, niin ruoassa kuin juomassakin. Me olemme hyvätasoinen ravintola ja käytämme totta kai vain laadukkaita tuotteita. Myrttisen kurkut ovat aina tasalaatuisia ja maku ja rakenne ovat kohdallaan. Myös saatavuus on hyvä, sillä vielä koskaan ei ole ollut tuotekatkoa kurkun osalta, Huttunen sanoo.

Kirjaimellisesti kurkusta alas

Myrttisen suolakurkkujen reseptiin kuuluu runsaasti valkosipulia, kruunutilliä ja perinteisiä mausteita. Ne eivät sisällä etikkaa eivätkä sokeria. Ravintola Saslikissa kurkkuja tarjotaan sellaisenaan hunajan ja smetanan kera. Alkuruokana tarjottava annos pitää pintansa vuosikymmenestä toiseen. Annoksessa yhdistyvät täydellisellä tavalla makeus, suola, happoisuus ja rasva.
– Myrttisen kurkut istuvat ruokafilosofiaamme ja venäläiseen makumaailmaamme loistavasti. Meille ei ole itsetarkoitus hakea tuotteita Venäjältä, vaan jos löydämme sopivan tuotteen läheltä, suosimme sitä.

Kurkkuja käytetään Saslikissa myös ruoanlaitossa ja tavallaan myös juomassa. Ravintola on nimittäin ideoinut venäläisyyteen olennaisesti liitettävän vodkasnapsin, joka juodaan kirjaimellisesti kurkusta alas, eli lasina toimii ontoksi koverrettu Myrttisen kurkku.

AS-Ravintolat on kuutta ravintolaa pyörittävä perheyritys, jolle on vuosikymmenten saatossa muodostunut uskollinen kanta-asiakasjoukko.
– Viemme Myrttisiä usein tarjolle muihinkin ravintoloihimme kanta-asiakkaidemme pyynnöstä. Myrttisen suolakurkut ovat meille ja asiakkaillemme yksinkertaisesti itsestäänselvyys – nyt ja jatkossa, Huttunen vahvistaa. 

Jaa tämä sivu