Laatukurkku tykkäsi kylmästä kesästä

Vaikka mennyt kesä oli harvinaisen kolea, eivät Myrttisen kurkut moisesta hätkähtäneet. Koska suuria lämpötilavaihteluita ei ollut, saivat kurkut kasvaa rauhassa sopivan napakoiksi ja kokoisiksi. Kesän kurkkusato on kokonaisuudessaan saatavilla kaupoissa syyskuun puolenvälin jälkeen.

Myrttisen tilan kiireisin työjakso, sadonkorjuu, on takanapäin. Sadonkorjuun ajan kurkut noukittiin pellolta joka päivä ja toimitettiin heti seuraavaksi aamuksi jatkokäsittelyyn Vantaalle. Ensimmäiset valmiit suolakurkkuerät lähtivät keskusliikkeisiin syyskuussa, ja uuden sadon irtokurkkuja on ollut saatavilla syyskuun puolivälistä lähtien.

Tasaisen viileä kesä on vaikuttanut kurkkujen laatuun positiivisesti. Liian kuuma sää saattaa vauhdittaa kurkkujen kasvamista liikaa, jolloin kurkuista tulee liian suuria ja onttoja. Hurjat hellelukemat eivät siis tee hyvää kurkuille, joiden on oltava läpimitaltaan 40–45 millimetrin kokoisia ja rakenteeltaan napakoita. Parhaiten kurkut viihtyvät mahdollisimman tasalämpöisessä säässä.

Kurkkujen satokausi sekä alkoi että loppui tänä vuonna hieman edellistä vuotta aiemmin. Pääsato oli valmistuessaan runsas, mutta määrällisesti koko sato jäi edellisvuotta pienemmäksi. Viime vuosi olikin kurkkujen määrän kannalta historiallinen, sillä sato oli suurin ainakin kolmeenkymmeneen vuoteen. 

20150717_073204.jpg

Jaa tämä sivu