30-vuotiaan Pappagallon juuret ovat italialaisen jäätelömestarin perinteissä 

Pappagallon tarina alkaa vuodesta 1987, jolloin rakkaus lennätti italialaisen Giorgio Gallon Suomeen. Herra Gallo alkoi valmistaa Salossa sijaitsevassa kahvilassaan laadukkaista raaka-aineista perinteistä italialaista jäätelöä ja sorbettia, joiden suussa sulava maku hurmasi suomalaiset asiakkaat. Tuolloin italialaistyylinen jäätelö oli vielä Suomessa harvinaisuus, jota saattoi löytää vain satunnaisista kahviloista. Näin sai alkunsa Pappagallo-jäätelö, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna papukaijaa. Nimen idea syntyi herra Gallon omasta sukunimestä.

1990-luvun alussa Pappagallon valmistus siirtyi Jäätelömestarit-yritykselle, joka jatkoi jäätelöiden valmistusta herra Gallolta periytyneiden reseptien mukaisesti. Samalla toiminta siirtyi Salosta pääkaupunkiseudulle. Aluksi Pappagallon italialaistyyppisiä jäätelöitä myytiin kahviloissa, ravintoloissa ja jäätelökioskeissa. Yksi ensimmäisistä irtomyyntipisteistä sijaitsi Helsingin Stockmannin neljännessä kerroksessa. Monet Pappagallon ystävät muistelevat vieläkin lämmöllä tätä gelateria-henkistä jäätelökojua.

Muita merkittäviä myyntipisteitä, joista Pappagallo muistetaan, olivat Turun Hansakorttelin ja Helsingin Forumin jäätelöbaarit sekä lukuisat jäätelökioskit kesäsesonkien aikana. Kuluttajapakkaukset tulivat kauppojen tuotevalikoimiin vuonna 1992. Ensimmäinen myyntipaikka oli Helsingin keskustan Stockmann. Laadukkaat jäätelöt ja sorbetit löysivät tiensä jäätelönystävien sydämiin ja ovat tänäkin päivänä myynnissä Stockmann Herkku-myymälöissä.

Papukaijajäätelön uudet tuulet

Vuonna 2012 papukaijajäätelö sai uusien tuulien siivittämänä uudistuneen, hehkuvan värisen, ilmeen. Kirkkaankeltaiset jäätelöpaketit kiinnittivät ihmisten huomion kauppojen pakastealtaissa, ja tuotteet levisivät yhä laajemmin vähittäiskauppoihin. Pääkaupunkiseudun myymälöissä ja omissa jäätelökioskeissaan näkyvä Pappagallo-brändi ja sen täyteläiset italialaistyyliset jäätelöt herättivät Makua Foodsin kiinnostuksen. Jäätelöissä ja sorbeteissa oli markkinapotentiaalia. Pappagallo siirtyikin yrityskaupan myötä Makua Foodsin omistukseen keväällä 2015.

Nyt vuonna 2017, 30-vuotisjuhlavuotenaan, Pappagallo päivittää jälleen ilmettään ja jäätelöiden koostumuksesta tulee entistä suussa sulavampaa ja helpommin lusikoitavaa. Pappagallon tuotteet ovat aiemmin olleet yhden maun tuotteita, mutta juhlavuonna markkinoille saapui sekä minttujäätelöä että markkinalakurouhetta sisältävä Maku Laku -uutuusjäätelö.

Juhlavuoden kunniaksi uusittiin myös Pappagallo-jäätelöiden resepti, mutta tuttu täyteläinen koostumus säilyy ja herkullisia makuja on syvennetty entisestään. Herra Gallon ideologia elää yhä vahvana. Pappagallo-jäätelöt ja -sorbetit tullaan aina valmistamaan korkealuokkaisista raaka-aineista italialaisen jäätelömestarin perinnettä kunnioittaen.

1987

Italialainen Giorgio Gallo muuttaa Suomeen ja alkaa valmistaa Salossa perinteistä italialaista jäätelöä.

1990-luku

Vuosikymmenen alussa Pappagallon valmistus siirtyy Jäätelömestarit-yritykselle Espoon Suomenojalle. Ensimmäiset irtomyyntipisteet avataan ja kauppoihin tulee myyntiin kuluttajapakkauksia.

2012

Arho Nordic ostaa Pappagallon liiketoiminnan. Uusien tuulien myötä tuotteet saavat uudistuneen, hehkuvan värisen ilmeen.

2015

Pappagallo siirtyy Makua Foodsin omistukseen.

2017

Pappagallo juhlii 30-vuotisjuhlavuottaan ja uudistaa sen kunniaksi brändiään uudella ilmeellä sekä jäätelöiden uudella koostumuksella ja makuvaihtoehdoilla.

Pappagallo-30v-juttu.jpg

Jaa tämä sivu